Proiectele noastre

ASOCIAȚIA MAYA MASTERMIND

POVESTEA TIMPULUI ÎN TURNURILE CU CEAS

DIN ȚARA BÂRSEI

Asociația Maya Mastermind va implementa în județul Brașov, în perioada aprilie-august 2019, proiectul cultural ” POVESTEA TIMPULUI IN TURNURILE CU CEAS DIN TARA BARSEI” al cărui obiectiv este promovarea patrimoniului cultural ca factor educativ prin valorizarea mostenirii culturale locale, constientizarea importantei artei in educatie si valorificarea potentialului acesteia in scolile din Tara Barsei.

Proiectul “Povestea timpului in turnurile cu ceas din Tara Barsei” are ca scop realizarea a 13 sesiuni de educatie culturala adresate elevilor de gimnaziu din 10 localitati care alcatuiesc provincia istorica Tara Barsei, activitati educative care sa-i familiarizeze pe copiii participanti cu istoria locala si patrimoniul cultural construit din localitatea in care traiesc. Demersul cultural prevede organizarea de lectii deshise despre istoria bisericiilor fortificate din localitatile mentionate, cu specificitate pe povestea ceasurilor din turnurile acestor biserici medievale, originea lor si unicitatea fiecarui mecanism de ceas, legatura lor cu comunitatile si cele mai importante repere din istoria acestor comunitati.
 

 

PÂNZE ȘI PUNCTE

ATELIERE DE CUSĂTURI POPULARE

Panze si puncte este un proiect initiat si dezvoltat de Asociatia Maya Mastermind Brasov incepand din anul 2013, care se adreseaza copiilor si adultilor. Proiectul costa in organizarea de actiuni si evenimente cultural-educative care promoveaza patrimoniul cultural local si national, care faciliteaza dialogul si interactiunea brasovenilor cu artele traditionale si contemporane, care urmareste dezvoltarea spiritului creativ la copii si adulti.