DESPRE PROIECT
Oportunitatea de cunoaștere a acestor elemente importante de patrimoniu local este sustinuta si prin abordări alternative și inovative de promovare a patrimoniului cultural local, metodele alese au ca grup țintă atât populația tânără cât și persoanele adulte. Astfel, prin proiect va fi create o aplicatie smartphone de tip quiz/joc, unde copiii vor putea obtine diverse punctaje si premii virtuale raspunzand unor intrebari despre patrimonial construit istoric (biserici fortificate, turnuri cu ceas etc).
Educatia culturala privind patrimoniu arhitectural din Tara Barsei a grupului tinta al proiectului va fi sustinuta si prin editarea unei brosuri educative (550 buc), lucrare care are ca tematica bisericile fortificate din judetul Brasov si cele mai frumoase povesti si mai interesante curiozitati despre ceasurile din turnurile medievale. Continutul informational al lucrarii va fi asigurat de consultantul istoric al proiectului si de inginerul ceasornicar, iar imaginile care vor insoti textul vor fi schite realizate de un illustrator brasovean. Ghidul cultural educativ va fi disponibila si in format online pe site-ul Asociatiei Maya Mistermind, dar si pe site-ul Inspectoratului Judetean Scolar Brasov.
O alta activitate importanta a proiectului este vizitarea Muzeului Ceasului din Ploiesti de catre 40 de copii si profesori insotiori, participantii la excursia cu caracter educativ fiind selectati pe baza raspunsurilor oferite la un Quiz organizat in cadrul sesiunilor de educatie culturala locala. Publicul tinta al proiectului este reprezentat de cei 350 de elevi de gimnaziu, cu varste intre 10 si 14 ani, si profesorii acestora. Vor fi abordate in proiect peste 13 monumente de patrimoniu national, unele dintre ele aflate in lista patrimoniului UNESCO si clasificate ca monumente de clasa A in patrimoniu cultural national.
Asociația Maya Mastermind va implementa în județul Brașov, în perioada aprilie-august 2019, proiectul cultural ” POVESTEA TIMPULUI IN TURNURILE CU CEAS DIN TARA BARSEI” al cărui obiectiv este promovarea patrimoniului cultural ca factor educativ prin valorizarea mostenirii culturale locale, constientizarea importantei artei in educatie si valorificarea potentialului acesteia in scolile din Tara Barsei.
DIN ȚARA BÂRSEI
POVESTEA TIMPULUI ÎN TURNURILE CU CEAS
