Despre noi

CENTRUL EDUCAȚIONAL MAYA MONTESSORI

Copiii sunt diferiți. La Maya Montessori respectăm și încurajăm personalitatea individuală. Educatorul ghidează și acordă sprijin fiecărui copil, lucru care are un rol esențial  în realizarea procesului educațional. Copiii vor trăi bucuria și satisfacția de a face lucruri prin forțele proprii, vor învăța să încerce, să exploreze, să compare, să scrie și să citească folosind literele din glașpapir, să respecte oamenii și mediul. Sistemul educațional Montessori satisface întreaga nevoie de curiozitate a copiilor! Mediul în care ne desfășurăm activitatea este pregătit cu atenție de profesori minunați, care va permite copiilor să își elibereze forța și potențialul creativ, să-și dezvolte încrederea în sine și independența, inspirând auto-disciplina și o dragoste de învățare care se va menține de-a lungul vieții.

 

Mediul Montessori este adaptat nevoilor de dezvoltare și interesului copilului, urmând tendințele naturale și perioadele sensibile ale fiecărui copil in parte. El, copilul, poate să aleagă liber între activități de viață practică, limbaj, activități culturale, dezvoltare senzorială și matematică. Mobilierul este special conceput pentru a fi accesibil copiilor, facilitând accesul acestora la materialele și activitățile pregătite. Obiectele din mediu sunt reale, naturale, funcționale.

 

     Copiii sunt stimulați să găsească soluții la problemele lor, simt respectul pentru sine și ceilalți . Acasă, părinții pot continua cultivarea aceluiași spirit și pot aranja camera copiilor și spațiul locuinței în așa mod incât să stimuleze independența acestora: hăinuțele și încălțările la nivelul lor, raft cu cărți, coșuri cu jucării, cd-uri cu muzică la îndemâna lor, accesul la bucătărie pentru aranjarea și strângerea mesei, spălarea vaselor, activități de gatit... Prin aceste activități se intărește totodată și legătura părinte-copil, părintele învață să asculte copilul, are răbdare și ințelegere, copilul se simte iubit și respectat, e încrezător și plin de energie vitală creatoare.

 

Oferta educațională, grupe de vârstă, orarul zilnic, programe și tarife

Ariile curiculare ale grădiniței Maya Montessori

Suntem o echipă tânără și dinamică, cu multă dragoste pentru copii!