Echipa Maya Montessori

LAURA CHIFOR

Medic, fondator și director general al grădiniței Maya Montessori

Ca formare de bază, sunt medic și am lucrat timp de 11 ani în corporații multinaționale (în țară), în poziții de middle management în domeniul farmaceutic.

 La doi ani după ce am devenit mamă, îmi doream cu ardoare să mă întorc la cariera  mea de medic și să mă dedic creșterii fetiței mele, Maya. Căutând metode și activități care sā mă ajute în interacțiunea cu fetița mea, pentru a-i oferi șansa să își atingă potențialul spiritual, emoțional, fizic și intelectual, am descoperit metoda Montessori. Inspirată fiind de doamna Florentina Chifor, fondatoarea primei grădinițe Montessori din Brașov  și de doamna Ana Maria Breznicianu, fondatoarea Montessori Kindergarten București , am urmat un vis dintr-o zi de vară și anume, să deschid o grădiniță. Un vis ce ar fi fost greu de realizat dacă nu aș fi avut susținerea financiară și morală a familiei. Acest vis este în strânsă legătură cu dragostea pe care o am pentru copii și dorința si pasiunea de a le oferi șansa să își atingă potențialul maxim de dezvoltare și învățare, începând cu primii ani de viață.

 Cred cu convingere în potențialul copiilor, ei reprezintă sursa mea de iubire necondiționată și de joc.

 

…și da, iubesc natura si ski-ul!

Please reload

GRUPA CERCETASILOR

CRISTINA BĂRBULESCU

Educator 3-6 ani

Sunt absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educație, specializarea Pedagogie Generală, și a unui Master în Resurse umane în Educație- Formarea Adulților, a Universității Transilvania din Brașov.  Sunt educator de patru ani de zile și de doi ani sunt parte din echipa grădiniței Maya Montessori. Pedagogia Montessori m-a adus mai aproape de înțelepciunea copiilor, de bucuria fiecărei descoperiri și de nevoile lor.                                

Vă aștept cu drag aici, la grădinița Maya Montessori.

PAULA ANGHELI

Educator 3-6 ani

Sunt absolventa a Facultăţii de Litere, secţia Romană-Engleză şi masterandă a secţiunii de Studii de Limba şi Literatura Română. Lucrez în domeniul educaţiei de 3 ani, alegând învăţământul alternativ Montessori în detrimentul învăţământului de stat. Dorinţa mea de a rămâne în acest domeniu se datorează dorinţei mele de a fi pentru copiii care intră în grădiniţă ceea ce educatorii mei nu au fost pentru mine, braţe care îmbrăţişează, cunoştinţe care se transmit, iubire care se oferă şi conexiune care primează în faţa unui sistem de diferenţiere adult-copil.

DIANA MARIA BOTT

Asistent educator 3-6 ani

Mă numesc Bott Diana - Maria și sunt studentă a Facultății de Psiholologie și Științele educației - Pedogogia învățământului primar și preșcolar din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Sunt o persoana plină de entuziasm , iubesc plimbările in natură, călătoriile și fotografia. Am ales Montessori datorită faptului că ritmul natural al copilului este cel care dă tonul învățării, datorită chipurilor vesele și înseninate ale copiilor când vin dimineața la grădiniță.

Please reload

GEORGIANA OANCEA

Educator 3-6 ani

Sunt absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale. In anul 2018 am absolvit la Institutul Montessori București pe grupa de vârstă 3-6 ani cursul de asistent-educator. Lucrez cu copii și predau limba germană de mai bine de 8 ani, iar acestei echipe m-am alăturat în anul 2016. Sunt soție și mamă a doi băieți de 11 si 9 ani.

Să lucrezi cu cei mici este, în egală măsură, o provocare de care ai parte zi de zi, o sursă de energie, cât și o responsabilitate uriașă, pe care trebuie să ți-o asumi cu multă siguranță.

Cum cred eu că este sau cum ar trebui să fie educatoarea?

Educatoarea este o mamă calificată, ce trebuie să vegheze la creșterea și educarea copiilor ai căror părinți lucrează. Ea trebuie să întruchipeze alternativ două chipuri bine definite: chipul mamei și chipul educatoarei.

Având în vedere că anii copilăriei sunt și anii grădiniței, iar copilărie fără joc, fantezie și chiar nebunii, nu există, educatoarea trebuie să creeze un climat familial, să înlocuiască prin persoana ei lipsa mamei pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. Blândețea, înțelegerea, răbdarea și dragostea cu care o mamă se apleacă spre copiii ei, sunt sentimente fără de care o educatoare nu se poate apropia de micuții "elevi", nu-i va putea înțelege și nu se va putea face iubită.

Ca educatoare mă ocup de educația și de pregătirea copiilor de vârstă preșcolară, astfel încât ei să dobândească noțiunile de bază despre lume și societatea în care trăiesc, dar și să își dezvolte limbajul și abilitățile cognitive și psihomotorii.

BEATRICE ELENA POPESCU

Educator 0-3 ani


Sunt absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, specializarea Pedagogie Generală, și a unui Master în Resurse umane în Educație – formare si management în cadrul  Universității Transilvania din Brașov.

Lucrez în învățământ de 3 ani. În primul an am lucrat în învățământul de stat la nivel gimnazial ca profesor de educație socială, apoi mi-am îndreptat atenția către învățământul alternativ și am ales pedagogia Montessori deoarece această alternativă oferă posibilitatea copiilor de a fi disciplinați și independenți, deși se caracterizează prin libertatea alegerilor proprii.

LUCA IOANA LAURA

Asistent educator 0-3 ani

Sunt Luca Ioana - Laura, am 29 de ani şi sunt absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Psihologie. De 2 ani de zile am descoperit educaţia Montessori şi ceea ce m-a atras la acest tip de educaţie alternativă este faptul că oferă o abordare diferită asupra educaţiei copilului, începând de la modul în care se desfăşoară activităţile educaţionale, continuând cu modul în care grupa de copii este construită şi organizată şi sfârşind cu materialele educaţionale în sine, special create pentru această metodă.

Ca si experienta de lucru, mentionez că am lucrat ca şi Asistent Educator la o Grădiniţă Montessori în Londra, pentru un an, la grupa de vârsta 0-3 ani şi am fost voluntar în mai multe şcoli, atât în tară, cât şi în Londra.

Sunt o persoană iubitoare și fericită, răbdătoare și mereu pregătită să ajut copiii în procesul lor de tranziţie de la o etapă la alta. De-a lungul timpului, am acumulat multă experiență, dintr-o varietate de medii culturale. Sunt o persoană dedicată profesiei şi astept cu nerăbdare să împartaşesc copiilor din experienţa acumulată.

Momentan mă pregatesc pentru a obţine Diploma de Asistent Montessori 0-3 ani. Educator la grupa 0-3 ani.

ANDREEA DREGAN

Asistent educator 0-3 ani

Am experienta de peste 15 ani in lucrul cu copiii, atât in gradinite de stat cât si in privat, experienta pe care am dobandit-o in Marea Britanie. In cei 15 ani, am acumulat cunostintele necesare pentru a sustine copiii in dezvoltarea si educarea lor. Mi-e drag lucrul cu copiii, stiu cum sa le creez o atmosfera placuta, astfel incat micutii sa se simta in siguranta si sa reuseasca sa invete prin joaca. In 2008, pentru a aprofunda experienta mea profesionala, am decis sa studiez "Dezvoltarea Copiilor" in cadrul invatamantului de stat din Londra, obtinand astfel diploma "NVQ" nivelul 2 si 3, scoala pe care am terminat-o in anul 2010. In ultimi 6 ani am lucrat in NHS (National Health Service) la Royal Free Hospital London, in cadrul gradinitei acestuia. Aici am avut ocazia de a aprofunda din nou cunostintele legate de copii, participand la alte cursuri aditionale legate de siguranta si sanatatea copilului. In ultimul an, tot in cadrul gradinitei ca educatoare, am lucrat si ca ajutor "SENCO" (Special Education Needs) si astfel, experienta dobandita m-a ajutat sa inteleg si sa recunosc copilasii mai putin favorizati, sa-i ajut in dezvoltarea lor. Meseria de educatoare imi aduce multe satisfactii sufletesti, mai ales ca gradinita este o a doua familie pentru copii. 

Please reload

GRUPA FLUTURASILOR

Oferta educațională, grupe de vârstă, orarul zilnic, programe și tarife

Ariile curiculare ale grădiniței Maya Montessori

La Grădinița Maya respectăm și încurajăm personalitatea individuală.