Contact

Sediul 1: Str. Lungă, nr. 137, Brașov, cod poștal: 500051
Sediul 2: Str. Șincai, nr. 4, Brașov, cod poștal 500051

©  design  and photos by Andreea Pașca 2018

Echipa Maya Montessori

LAURA CHIFOR

Ca formare de bază, sunt medic și am lucrat timp de 11 ani în corporații multinaționale (în țară), în poziții de middle management în domeniul farmaceutic.

 La doi ani după ce am devenit mamă, îmi doream cu ardoare să mă întorc la cariera  mea de medic și să mă dedic creșterii fetiței mele, Maya. Căutând metode și activități care sā mă ajute în interacțiunea cu fetița mea, pentru a-i oferi șansa să își atingă potențialul spiritual, emoțional, fizic și intelectual, am descoperit metoda Montessori. Inspirată fiind de doamna Florentina Chifor, fondatoarea primei grădinițe Montessori din Brașov  și de doamna Ana Maria Breznicianu, fondatoarea Montessori Kindergarten București , am urmat un vis dintr-o zi de vară și anume, să deschid o grădiniță. Un vis ce ar fi fost greu de realizat dacă nu aș fi avut susținerea financiară și morală a familiei. Acest vis este în strânsă legătură cu dragostea pe care o am pentru copii și dorința si pasiunea de a le oferi șansa să își atingă potențialul maxim de dezvoltare și învățare, începând cu primii ani de viață.

 Cred cu convingere în potențialul copiilor, ei reprezintă sursa mea de iubire necondiționată și de joc.

 

…și da, iubesc natura si ski-ul!

Medic, fondator și director general al grădiniței Maya Montessori

Please reload

- GRUPA ENGLEZĂ -

CRISTINA BĂRBULESCU

Sunt absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educație, specializarea Pedagogie Generală, și a unui Master în Resurse umane în Educație- Formarea Adulților, a Universității Transilvania din Brașov.  Sunt educator de patru ani de zile și de doi ani sunt parte din echipa grădiniței Maya Montessori. Pedagogia Montessori m-a adus mai aproape de înțelepciunea copiilor, de bucuria fiecărei descoperiri și de nevoile lor.                                

Vă aștept cu drag aici, la grădinița Maya Montessori.

Educator Montessori AMI, în formare

LOREDANA CALFA

Sunt Loredana, am 33 de ani, absolventă asistent-educator Montessori pe grupa de vârstă 0-3 ani în cadrul Institutului Montessori București 2015.

În prezent studentă a Facultății de Științe ale Educației , licențiată a Facultății de Psihologie și a modulului de D.P.P.D .(departamentul de pregătire al personalului didactic)

În prezent lucrez la Maya, unde cu entuziasm  am acceptat a mă alătura echipei pentru a descoperi lumea copilului și trecerea acestuia de la creatorul -inconștient la creatorul-conștient !

 

Iubesc natura și muzica, florile și zâmbetul fiecărui copil !

Asistent Montessori, grupa de vârstă 0-3 ani

ANDREEA TEANC

Copilăria mi-a adus în cale două persoane minunate: “doamna educatoare” și “doamna învățătoare”. Copil fiind, mi-am zis că îmi doresc cu ardoare să le urmez exemplul. Am intrat la Liceul Pedagogic “Spiru Haret”, Buzău și experiența de atunci, alături de o echipă de francezi, a renăscut în mine dorința de a lucra alături de copii, de a le descoperi unicitatea. Atunci am înțeles, așa cum foarte bine a transpuns în cuvinte Maria Montessori, faptul că: “Trebuie să ajutăm copilul să acționeze singur, să voiască singur, să gandească singur; această este artă celor ce aspiră să slujească spiritul”. Deși am continuat studiile și activitatea profesională în domeniul Resurselor Umane, de-a lungul anilor m-am implicat în proiecte educaționale. Activitatea alături de copii este singura în care m-am regăsit: sunt sensibilă, calmă, cu dragoste și admirație pentru copii și cu dorință de cunoaștere continuă. 

Am descoperit, după mulți ani, educația Montessori care confirmă faptul că putem ajuta copiii să fie independenți și suficient de puternici pentru a se adapta “lumii de maine”. Cred cu tărie faptul că metoda Montessori răspunde cu succes unicității copilului.

 Dragi copii, aștept cu bucurie să descoperim ca sunteti unici!  

Educator la grupa de engleză, nivel de vârstă 3-6 ani

TĂTĂRÎM ANDREEA

Am absolvit facultatea de “Psihologie și Științele educației”, anul trecut, în urma acesteia, am obținut specializarea de psihopedagog .

 În prezent, sunt studentă în cadrul masterului de “Resurse umane în educație, formare si management”, anul doi, în cadrul “Universității Transilvania”. Mă pot descrie ca fiind o persoană sociabilă, optimistă și dornică de a descoperi lucruri noi mereu. Pot spune că este cea mai frumoasă perioadă de pană acum, după terminarea facultății. Am descoperit lucruri interesante și noi despre pedagogia Montessori și ceea ce presupune aceasta. Am ales să lucrez în această grădiniță, deoarece mi-a stârnit curiozitatea încă din facultate, prin faptul că oferă libertatea copiilor să aleagă ceea ce își doresc să lucreze. Am reușit să mă adaptez mediului diferit de lucru și chiar în unele momente am găsit soluții în situații imprevizibile. 

Asistent la grupa de 2-3 ani

Please reload

- GRUPA GERMANĂ -

BIANCA BEȘLEAGĂ

Sunt absolventa a Facultatii de Litere, secțiunea Engleză - Franceză, în urma acesteia obținând și o specializare psihopedagogica. M-am alăturat echipei Maya Montessori în 30 iulie 2017. Atunci a fost primul meu contact cu tipul de învățământ Montessori. Îmi place enorm ideea de libertate a copilului în gândire și alegeri. Îmi plac foarte mult copiii și ei de asemenea se apropie ușor de mine. Îmi doresc sa ma dezvolt cât mai mult în aceasta grădiniță și sa fiu un model pentru copiii de aici.

Asistent Montessori, nivel de vârstă 3-6 ani

Please reload

- GRUPA BABY ENGLEZĂ -

PAULA ANGHELI

Sunt absolventa a Facultăţii de Litere, secţia Romană-Engleză şi masterandă a secţiunii de Studii de Limba şi Literatura Română. Lucrez în domeniul educaţiei de 3 ani, alegând învăţământul alternativ Montessori în detrimentul învăţământului de stat. Dorinţa mea de a rămâne în acest domeniu se datorează dorinţei mele de a fi pentru copiii care intră în grădiniţă ceea ce educatorii mei nu au fost pentru mine, braţe care îmbrăţişează, cunoştinţe care se transmit, iubire care se oferă şi conexiune care primează în faţa unui sistem de diferenţiere adult-copil.

Educator la grupa de 2-3 ani

Please reload

Oferta educațională, grupe de vârstă, orarul zilnic, programe și tarife

Ariile curiculare ale grădiniței Maya Montessori

La Grădinița Maya respectăm și încurajăm personalitatea individuală. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now